Graviditetstræthed - en prioriteringskamp

Ferie…FOMO, afslapning eller oplevelse?

Jeg ser glad ud på alle feriebilleder – men planlægningen af ferier har ofte givet mig grå hår i hovedet. Fordi, jeg både vil være eventyrlysten OG ikke gå glip af noget. 

FOMO aka. Fear Of Missing Out vs. brug for total afslapning. Hver gang jeg pakker rullekufferten møder jeg samme dilemma. Især, hvis det er mig, der står for planlægningen (læs: det er det altid, når det er med D). Jeg er splittet imellem at ville opleve så meget som overhovedet muligt – og bare ligge, læse og spise RitterSport. Oftest forsøger jeg at kombinere de to – med større eller mindre succes.

Med både planlagte eventyr fra Jysk Rejsebureau i bagagen OG kør-selv har jeg efterhånden indsamlet et par erfaringer, som jeg vil forsøge at dele nedenfor ⬇️ Så er du ligesom mig, får du måske lidt ud af det.

Spontanitet eller stress?

For tre år siden ville D og jeg køre ud i det blå. Ingen planer bare igennem Europa i dytten med telt. Trygt i sofaen i DK kunne jeg se det for mig: to frie sjæle på eventyr, der lader sig flyve derhen, hvor vindene blæser dem. Bare ren oplevelse og åben landevej 😎

Well – det holdt cirka til den dansk-tyske-grænse. Så var jeg ved at gå i koma. Over ikke at vide, hvad vi skulle. Hvor vi skulle sove. Hvad vi skulle se? Hvad hvis der lå noget lige om hjørnet, som vi missede? Mulighederne er uendelige næsten lige meget hvor i verden, du befinder dig. Hvis du er en fri sjæl, så misunder jeg dig – but I ain’t 🤷🏻‍♀️

Forventningens glæde og semi-overblik

Så i år til #TourDeTyskland har jeg forsøgt mig med en anden model. Pletvis-planlægning. Aka. jeg har købt Lonely Planet, Googlet, stalket rejseblogs og FDM i sammenlagt fire til fem timer og fundet frem til et par muligheder – både hvis vi kørte lige ned i Tyskland og mod øst. Det gav mig:

  • Mulighed for at få et delvist overblik over afstande, og hvad der er af muligheder i forhold til køreafstande med #peanutexpressen
  • Muligheden for at se, hvad der er at se af seværdigheder, og tænke over dem. For det, jeg ikke kan holde op med at tænke på er det nok det, vi skal.
  • Forsøge at inddrage D, selvom han ikke går så meget op i det.
  • OG VIGTIGST mulighed for at bruge foråret på at glæde mig til nogle af de oplevelser, vi kan få på ferien!

For er der en ting, jeg har lært af at være i Indonesien sidste år med Jysk Rejsebureau, så er det, hvor fantastisk det er for mig, at have noget at se frem til. I tryg forvisning om, at det nok skal blive en god tur.

Ud med diktator-planlægning – indstil din hjerne på regnvejr

Den semi-strukturerede tilgange giver desuden en anden fordel, nemlig plads til ændringer undervejs. Uforudset regnvejr som fx betyder, at det ikke er fedt at se din planlagte seværdighed alligevel. Har du derimod lagt et skema, hvor hver dag er planlagt til mindste detalje, så fortæller min erfaring, at du sætter dig selv op til nederlag. Fordi det i 9 ud af 10 tilfælde ikke vil kunne lade sig gøre.

Buffer-dage til genopladning

Kender du det med, at komme hjem fra en storbyferie og være mere træt end da du tog afsted, fordi du er overloaded på oplevelser? På mini-getaways kan være svært at få afslapning ind, men på en sommerferie skal det til. Ligegyldig om der er tale om camping eller planlagte oplevelser med bureau. Jeg kalder dem også fordøjelses-dage. Dage, hvor du fordøjer det, der er sket. Det har D og jeg brug for. Især hvis der også skal være plads til netop spontaniteten undervejs. Ellers er overskuddet der ikke.

I Indonesien var planen fx at vi skulle komme hjem fra en fire dages bådtur om eftermiddagen – og så tage af sted på en tre dages bjergbestigning af en vulkan bagefter. No folkens. Bufferdag! Og så kan vi se nye ting igen.

 Du vil ALTID GÅ GLIP AF TING!!

Og så den sidste og vigtigste lærdom – som kan understreges af en følelse, jeg netop har haft her på vores #TourDeTyskland. Har lige været ude at løbe, og på vejen ser jeg skilte med vandrer- og mountainbike-ruter mod fjerne bjergtinder. Oplevelser, der bare VENTER på mig. Som jeg slet ikke kendte til. Og som jeg har overset. Går glip af. Fiasko-følelsen er lige om hjørnet. Fuck mig – min ferie er måske slet ikke så fed, som den kunne være!!

Får du det nogen gange sådan, så stop dig selv. NU. Du vil altid gå glip af ting lige meget hvor du er. Tænk på, hvor mange ting, du ikke har set i den by, du bor i. Eller i Danmark. Hvordan skulle du så på 14 dage i et land få set alt? Spist på de bedste cafeer? Oplevet de bedste festivaler? No can do folkens. Det er en umulighed. Glæd dig over nu’et. Den udsigt, du har lige nu – det er vejen til ferielykke.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Graviditetstræthed - en prioriteringskamp