Ferie...FOMO, afslapning eller oplevelse?

Gravid på festival – fest eller fiasko?

SMUKfest er en anden oplevelse som gravid – men det kan stadig værre en virkelig god en af slagsen. Med lidt forberedelse.
Jeg er på SMUKfest for tiende gang som medarbejder – første gang som gravid. Jeg har derfor tilbragt hele ni dage på SMUKfest – og det ville være løgn, hvis jeg skrev, at det hele bare var sjovt og lige så fedt som tidligere. Jeg har tudet af træthed to gange 🙈 Alligevel har størstedelen været en fest. En anderledes fest end det plejer. Men stadig en oplevelse, der efterlader mig glad og med overskud til at komme tilbage på jobbet. Undervejs har jeg indkasseret værdifuld knowhow til dig, der er gravid, og alligevel insisterer på at være lige så tosset som mig. Her kommer mine vigtigste erfaringer:

 

1) På med ja-hatten: First of all skal du have lyst til at tage med. Også selvom det bliver HELT anderledes end at være “normalt” på festival, hvor du har en øl i hånden som fast inventar. Ikke noget med at fokusere på alt det, du ikke kan – fokus på det du kan og på at nyde det ekstra meget! Dine venner (hvis de er gode venner) skal nok hjælpe dig og spørge ind til, hvordan du har det. Og nu taler jeg jo af erfaring – du kan SAGTENS danse i 90’erbaren med mave på!

2) Drikkevarer?: Undersøg inden, hvor du kan få alkohol-fri drikkevarer. Jeg har fx erfaret, at alle Royal-barer og Vinoteket på SMUK har alkoholfrie øl og vin som en del af deres sortiment. For det er møg træls at gå rundt uden et glas i hånden på festival – du føler dig nærmest nøgen. Heldigvis er danske festivaler blevet en del bedre på det her område.

3) Vis maven: Tag tøj på, der viser, at du er gravid – ja det kræver selvfølgelig, at du er et vist stykke henne. Men festivalgæsterne tager virkelig hensyn, når de kan se mavsen. Og lader dig komme foran i toiletkøen 😉

4) Prioriter program: Som til enhver festival må du prioritere, hvad du vil høre. Men som gravid kan en lang formiddag betyde en eftermiddag, hvor du skal slappe lidt af. Vær bevidst om det. Ellers går du ligesom jeg glip af Robbie Williams.

5) Spise og snack i tasken: Spis masser af små måltider og medbring dine egne snacks – jeg har mandler og snack-barer med i tasken. Så hvis sulten melder sig og der er 1000 kilometer kø, så har du lige noget til at tage den værste sult.

6) Gode sko: ja ja – du ved det sikkert godt. Men gode sko er vigtigere end nogensinde. Få noget med en ordentlig bund – ikke glat. Er det vådt på festivalen, så har du brug for at stå fast og ikke glide på glade trapper mv. Jeg kan sige, at billige gummistøvler IKKE er en god løsning. Dem havde jeg på en hel dag her under opbygning – og jeg skal virkelig stå i mudder til knæene, hvis det skal ske igen. Sneaks folkens. En dag endte jeg simpelthen i mine Salomon Speedcross, fordi det var så vådt, og jeg var bange for at falde.

7) Tack dine skridt. Så har du en god idé om, hvad du udsætter din krop for – og også, hvor lang tid, du står op. På en festival går du langt mere, end du regner med. Og hvis du har brug for et argument overfor dine venner til at sige “stop”, så er lidt fakta godt. Jeg har allerede gået i snit 10-12 kilometer per dag.

8) Gå aldrig forbi et toilet uden kø… just saying. Jeg kan i alt fald altid tisse.

9) Stop mens legen er god. Lad være med at vente til du er helt færdig. Gå hjem lidt før. Jeg havde to aftenener på SMUKfest, hvor jeg endte med at tude af udmattelse, og D måtte slæbe mig hjem. Bogstavelig talt. Undgå det – og du er den eneste, der kan mærke, hvordan din krop har det – så det er dit ansvar.

10) Hjælp maven: Sådan en omgang non-alko-øl og masser af fastfood kan godt lave rod med din mave… det gør den i alt fald ved min. Oveni jern-tabeletter, så kan det blive en virkelig træls cocktail at få med hjem fra festival. Jeg spiser HUSK-tabeletter. Du skal godtnok tage 10-12 om dagen fordelt over to gange.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ferie...FOMO, afslapning eller oplevelse?