Min kurv fra Monki - budgetvenlig opgradering af din sommergarderobe!

Vanlife vol 1: Vi vover at drømme

Skriger denne bil ikke bare DRØMME-EXPRESSEN 😂Well – drømme skal også hænge økonomisk sammen – og det gør den her!! Så skal vi nok få den til at spille indeni. Her er nogle billeder fra de første “operationer” aka. fjernelse af sæder… rengøringen var heller ikke for sjov, skal jeg hilse at sige. 

“Når vi bliver gamle, så skal vi kører igennem Europa i en autocamper. Sidde i hver vores klapstol med en bog og vente på, at kaffen bliver klar – og FaceTime børn og børnebørn fra vores slow-life-eventyr.” Det har altid været D og min drøm for vores alderdom. En drøm der kun blev forstærket af vores rundrejse i New Zealand, som netop foregik i en lille camper.

Da vores bil blev totalskadet på en skiferie i Norge åbnede en mulighed sig pludselig, for nu skulle vi alligevel købe en ny bil. Og hvorfor var det liiige, at vi skulle vente med at udleve den drøm til vi bliver gamle og grå? Et opslag fra en gammel studiekammerater om en camper på Facebook vækkede for alvor drømmen til live. Og vi begyndte at lede efter en camper.

Som at købe et hus – prioritering, prioritering, priorriterring

En ting er drømme. Noget andet er, hvad vi har råd til – og hvad vi ville prioritere. En VW California var mit førstevalg – jeg kan stadig se det rugbrøds-agtige køretøj på en strand et sted. Total Instagram-venlig og lækker. Men også dyr. En ny koster MINIMUM 550.000 kr. Og selv +20 år gamle VW’er med +250.000 kilometer på bagen koster gerne 140.000kr. Og går max 10 km på literen (læs 8 km), har ikke servostyring etc. Og når du køber en bil, der er så gammel, så er der faren for uforudsete reparationer… Samtidig skal du tænke på, ikke blot hvad bilen koster på dagen – men også hvad den koster at have til at stå i vægtafgift (inklusiv grøn afgift og partikelfilter-afgift) og forsikring. Men ja sådan så MIN drøm oprindelig ud.

D var mere til, at vi bygger en camper selv. Han har set YouTube-film som den her for evigt. Og han er også – skal det siges – meget handy med både strøm og træ og optaget af downsizing, så at lave sådan en bus om til en camper er lidt ligesom at få en ekstra juleaften.

Så vi kiggede og klikkede og så fem forskellige både færdigbyggede og ikke færdigbyggede. Fra VW til Fiat og Ford. Med os på råd var altid vores mekaniker.. som punkterede ikke så få drømme. For eksempel en rød smuk VW fra 1992. Som så sku have ny gearkasse, fyr og servostyring og kostede 150.000 OG var dyr i afgifter. Så den fik jeg ikke.

Drømme-afstemning

I takt med at drømmen reelt rykkede nærmere tog vi en snak om, hvad vi hver især forventede – aka. hvad drømte vi hver især om? Og hvornår ville vi hver især få en oplevelse af, at drømmen ikke kom til sin ret. Og sidst men ikke mindst – hvad var vi ville til at bruge af penge på drømmen? Vi endte med en prioriterring, der så ud som følger:

Praktisk:

  • Bilen skulle køre +12 km på literen
  • Bilen skulle ikke koste mere – i udgifter – end 1200 om måneden (ikke inkluderet købs-pris)
  • Vi ville ikke give mere end 140.000 kr i køb – så ville vi kunne “teste” drømmen uden at blive ruinerede.
  • Vi ville kun købe en bil, som vores mekaniker kan sige god for – og som ikke er dyr at finde reservedele til (som fx en Mercedes). Det vil også sige, den skulle være i rimelig god stand fra begyndelsen, så vi (læs især mig) ikke skal ligge søvnløs om natten af frygt for uforudsete udgifter.

Drømme:

  • Sommerferie: når vi vælger at købe en sådan bil, så skal de næste fire års sommerferie foregå i den.
  • Smutture: vi vil gerne afsted på 4 forlængede weekender om året i bilen. Så vil vi hver især føle, at bilen har skabt den værdi, den skal.
  • Ombygning: Vi vil bruge det næste år på at få den bygget om til det, vi gerne vil have – men må affinde os med en første sommerferie, hvor alt ikke spiller.

Og så blev vi også enige om, at vores hus-ombygnings-planer bliver sat på ro. Ellers har vi simpelthen gang i for meget. Til gengæld kunne vi begge mærke, at det her tændte en helt anden gnist i os begge – også ens større gnist end hunsbygning. So van – here we come!

Det sikre men… arbejdsomme valg

Så stod vi der en uge med to fremvisninger af vans. En færdigbygget Ford komplet med seng, gardiner og et lille køkken indenfor. Men med 360.000 km bag sig, den var fra 2001 – og kostede 135.000 kr. Den anden var en samme model – men stadig en bus. Komplet med sæder etc. Den ville altså skulle bygges om. Til gengæld har den kun gået 162.000 km, var fra 2007, kostede det halve i afgift og så kostede den kun 90.000 kr. Vi endte med at gå med den sidste.

Og ja jeg er glad – men der er også tidspunkter, hvor jeg har tænkt… fuuuucke fuck fuck hvad har vi gang i. FYI – drømme kommer ikke billige og uden omkostninger.

Vi afsted

Så er nu er vi igang! I kan se nogle af billederne af opbygningen her på bloggen – og jeg skal nok smide flere op undervejs. Ideen er, at vi nu bygger noget om – og tager på sommerferie for at se, hvad vi har brug for. Vi laver med andre ord ikke den færdige model fra start – men tester lige, hvad behovet er. Og den eneste måde at gøre det på, er ved at tage afsted 😎

6 kommentarer

  • Thomas

    Så fedt – tillykke og glæder mig til at følge jeres drøm !

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Signe Trier

      Tak Thomas 🙏🏼 Vi har brug for, at nogen hepper lidt på os 😉Der er et nyt indlæg på vej liiige om lidt!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Staun

    Feeeedt fedt fedt fedt !!!
    FØLGER !

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Signe Trier

      Det bliver SÅ awesome! Håber at kunne rejse lige så meget om I har gjort med børn – nu bare i bus 😎🚌

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mads hindsgavl

    Feeeedt projekt. Bare det var mig.
    I er selvfølgelig opmærksom på det, men hvis I ikke er, så husk lige at undersøge hvordan afgift og registrering er EFTER I har ombygget den. Bare så I ikke får en ubehagelig overraskelse. 😬

    Jeg glæder mig til at følge projektet.

    – Mads. 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Signe Trier

      OHHHH yes! Eller det vil sige, at Dennis har tjekket og talt med FDM en del gange. Så alt skulle gerne være okay. Vi var meget opmærksomme på ikke at få en bus, hvor ombygningen ville være ulovlig 😐 Vi har hørt nogle uhyggelige eksempler på de bøder, det kan ende med, hvis du installerer noget “permanent”, i en bus fx på gule plader, hvor det ikke er tilladt. Men jeg må nok hellere spørge Dennis igen…. bare ikke lige nu. Han står stadig og skærer skodder til vinduerne, så vi ikke vågner klokken 5 af sollys 😆Så venter liiige til i morgen! Men tak for heads up – dem kan vi aldrig få for mange af!! Knus og god aften, Signe

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min kurv fra Monki - budgetvenlig opgradering af din sommergarderobe!