Tips til at kontrollere dit forbrug

#TourDeTyskland Vol 4: Prinsesseslot, skovsø-dyp og sublim camping

Et af Tysklands mest fotograferede steder er uden sammeligning Neuschwanstein-slottet. Og med god grund. Det er bestemt et besøg værd. 

Lige da vi troede, at Tyskland ikke kunne blive pænere kom vi til anden del af Alpenstrasse. Stadig masser af flotte søer – nu blot tilsat bjergidyl. Hvad mere kan vi bede om? Fra Lindau bevægede vi os så videre mod Füssen – undervejs kørte vi forbi så mange pæne steder, at det næsten føltes som forræderi ikke at stoppe 😍

Nedenfor finder du som altid vores anbefalinger til gode oplevelser – både når det kommer til natur, kultur, IG-venlige spots og logistik.

KULTUR:

🏰 Prinsesseslot og IG-overload: Neuschwanstein Slot er et af Tysklands mest besøgte slotte – og med god grund! Det er næsten som om, det er fotoshoppet ind i landskabet. Popularitet betyder dog også, at du skal stå tidligt op, for at komme ind. Faktisk er logistikken en vigtig del af besøget. Optimister, som vi er, troede D og jeg, at vi var tidligt på den. Klokken 8 kørte vi hjemmefra på cykler de 7 kilometer til billetlugen.. som var indtaget af busser fulde af kinesere. Vi fik dog billetter til klokken 13.30 – og brugte den resterende tid på at plyndre et supermarked og cykle væk fra turist-helvede. Der kunne vi nyde en morgenmad helt for os selv. Selve rundvisningen tog kun cirka 25 minutter – men det er pengene værd. Glem endelig ikke at besøge den fine bro, der ligger umiddelbart bag slottet (det er der alle IG-billederne er taget og vores selfie)

NATUR:

🛣 Køretur langs den tyske “Alpenstrasse”: Alpenstrasse er en smuk tur langs til sydtyske alper. Først troede vi, at det “bare” var en pæn rute, vi kunne køre på et par dage – men det viste sig at være et mekka af muligheder. Hvert stop på ruten havde gode hikes, hyggelig småbyer med masser af charme, skovsøer og svævebaner etc. Så vi kunne faktisk have brugt flere uger på turens i alt 500 km. Grundet dårligt vejr måtte vi dog nøjes med de første 300 kilometer, hvor vi havde masser af smukke nedslag undevejs – hvilket dog bestemt også kan anbefales. Det er som at køre igennem et postkort. To steder, vi imidlertid ikke fik glæde af var Zugspitze – Tysklands højeste bjerg med 2962 meter – og König See. Dem skal vi KLART tilbage til.

🏞 Hike fra campingpladsen: Nogle gange behøver det ikke at være så kompliseret at komme på en pæn gåtur. På vores campingplads gik vi ind i receptionen, og spurgte hvor vi skulle gå hen – og vi endte på den yndigste 7 km tur.

🏊🏼‍♀️ Hop i søerne: Selv vi “kun” var i Tyskland viste termometeret ofte +30 grader fra klokken 12 og frem. Hvilket var virkelig, virkelig varmt. Jeg fik imidlertid ideen til spontant at hoppe i vandet, når vi så en sø, der var badevenlig. Det blev til intet mindre end 4 ture – blandt andet i en af Tysklands største alpin-søer nemlig: Walchensee. NØJ den var pæn – og igen kunne vi se den ene hiking-rute efter den anden, mens vi kørte rundt om de.

LOGISTIK

Campingpladsen: som vi boede på hed Camping Bannwaldsee – og det var måske den bedste campingplads på vores tur til Tyskland. Fantastisk sø at bade i, helt nye badeforhold, gode restauranter inklusiv pizzaria og røgeri, morgenbrød hver morgen og utrolig smuk beliggenhed med gode muligheder for ture fx til Neuschwanstein. OG familievenligt. At der så var “danse-fest” med tysk tyrolermusik en aften om ugen.. det tog vi som en kulturel oplevelse. Det lykkedes os at få en plads fra om morgenstuden, men at booke en dag i forvejen er nok en god ide.

Cykler for the win: Tyskland er virkelig godt indrettet til cykelister. Og så er din tohjulede ven bare virkelig praktisk, når du skal besøge turistfælder som fx Neuschwanstein. Ikke alene slap vi for at betale for at parkere – vi slap også ind og ud på få minutter.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tips til at kontrollere dit forbrug