8 år Mulle (i fast parforhold) – så ved man noget

Nem is med kun fire ingredienser

Jeg har endnu ikke formået at NÅ at tage et instagram-venligt billede af den her is. Den bliver simpelthen spist for hurtig! 

Hvilken dessert fik I altid, da du var barn (og måske stadigvæk)? Hos os var det min mors berømte vanilleis med chokoladestykker + hindbærsovs aka hindbærcoulis on the side. Jeg kan ikke huske, hvor opskriften er fra – men det var sådan nogle samlekort i lækre brune nuancer, som hun havde fået med et magasin 😆 Serveringsforslaget var desuden, at smide nogle ferskner fra dåse til og drysse med mandelsplitter!! Så bliver det ikke mere 80’er!

Selvom jeg siden har fået mig en ismaskine, så er hendes is stadig en af mine favoritter. Både fordi den smager godt – men også fordi, den er så ski let og alle former for ingredienser alt efter, hvad du kan lide og lige har liggende. Nedenfor finder du en basis-opskrift på vaniljeisen + en version, jeg har lavet med saltkaramel!

Basis vaniljeis:

Du skal bruge:

  • 3 æggeblommer (lav evt marengs-kys af hviderne)
  • 2 ss flormelis
  • 3 ts vaniliesukker
  • 1/4 liter fløde

Sådan gør du:

  1. Pisk æggeblommer, vanilijesukker og flormelis til det er skummende.
  2. Pisk fløde. Pisk den ikke alt for hårdt – den skal ikke kunne stå selv
  3. Vend æggemassen i fløden med en dejskraber. Brug gode store vende-bevægelser så du ikke pisker fløden unødigt.
  4. Tilsæt fyld fx hakket Daim, mint-chokolade, marcipan, chokoladeskilpadder og smeltet chokolade eller blendede bær af de ene eller anden slags.
  5. Kom den i plasticbeholder og lad den fryse cirka 6 timer – så er den klar.

Is med saltkaramel:

Du skal bruge:

  • En potion vaniljeis
  • En dåse kondenseret mælk
  • Flagesalt fx Nordur salt – det skal helst være krystaller, da det giver en bedre effekt

Sådan gør du:

  1. Sæt en lille kasserolle på komfuret, fyld den med vand og sæt dåsen med kondenseret mælk ned i den. Pil papiret af dåsen først.
  2. Få vandet til at koge og lad det gerne koge i 10 minutter inden du skruer ned på lavet blus.
  3. Lad det nu simre i 2,5-3 timer. Hvis du tager det op efter 2,5 timer vil karamellen være lysebrun og flydende. Hvis du lader den få de fulde 3 timer er den helt cognac-farvet og mere fast i konsistensen. Begge smager fantastisk!
  4. Sluk for blusset, lad dåse og vand køle ned inden du tager dåsen op.
  5. Bland den ønskede mængde karamel – jeg brugte en halv dåse – med havsalt.
  6. Lav så vaniljemassen og bland de to. Sørg for at røre godt, så salten ikke ender i bunden.
  7. Kom den i plasticbeholder og lad den fryse cirka 6 timer – så er den klar.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

8 år Mulle (i fast parforhold) – så ved man noget