Syltede stikkelsbær – din skyr eller chiagrød vil takke dig
Så har jeg syltet mine første stikkelsbær nogensinde! Og de er blevet VIRKELIG gode! Her kommer min nemme opskrift.
Har du været på Jumbo og fået deres skønne grød med syltede stikkelsbær. Det har jeg. Og det er min motivation til selv at få lavet et par glas. Vi har nemlig stikkelsbær i haven og er ikke riiiigtig en marmelade-pige, så det skal de ikke bruges til. Så det her er helt oplagt! Stikkelsbær er desuden for mig at se helt perfekte til morgenmad, fordi de ikke er alt for søde.
Du skal bruge (til glassene på billedet):
500 g stikkelsbær
2,5 dl lagereddike
2,5 dl vand
3 tsk vanilje (jeg ELSKER vanilje)
350 g rørsukker eller syltesukker
Evt. atamon til lagen og skylning af glas
Sådan gør du:
-
Stikkelsbærrene pilles og skylles godt i en si.
-
Eddike, vand, rørrsukker og vaniljesukker bringes i kog.
-
Dine glas skylles i kogende vand og evt. med lidt atamon – så kan det evt. holde længere. Jeg gjorde det dog ikke, da jeg ikke lige har det på lager.
-
De rengjort stikkelsbær hældes i glassene
-
Syltelagen hældes henover bærene og glassene lukkes tæt med låg
Lad glassene stå mørkt og gerne lidt køligt, så de kan passe sig selv. Jeg har dem i køleskabet af mangel af bedre ideer. Dine stikkelsbær kan spises efter 4 dage. Sørg for kun at åbne et glas ad gangen.
Ingen kommentarer endnu