Nem is med kun fire ingredienser

DIY sengegavl

Fineste sengegavl klar til at blive sat op! Og mulighederne med møbelgjord er mange! Det er let at arbejde med og billigt! Prisen for denne sengegavl er 250kr 😍

 

Vi er igang med en mini-makeover af vores soveværelse – et rum, der altid mest har været funktion hos os og ikke æstetik. I den forbindelse har en sengegavl stået højt på ønskeseddelen LÆNGE. Og jeg har været igennem forskellige faser deriblandt velour-fasen, grå-stof-med-knap-fasen og lad-os-købe-noget-færdigt fasen.

MEN så faldt jeg over et indlæg i BoligLiv, som inspirerede mig til en helt anden type nemlig et flettet et af møbelgjord! Så den har jeg lavet et hack af – og det er – mener jeg helt objektivt, blevet rimelig fint 😎 OG til en samlet pris på 250 kr! Har du lyst til at lave et, så kommer der her en guide.

Du skal bruge: 

  • To ruller jutegjord 7 cm (den er 7,2 cm!!) købt hos Læderiet (kommer an på, hvor stort du vil have hovedgærdet)
  • En klipsmaskine, der kan klipse i træ
  • Trælister i de ønskede mål (kan købes i alt fra Silvan til Bauhaus fra 23 kr til 75 kr meteren alt efter sorten). Vi brugte bare noget gammelt grantræ, vi havde liggende.
  • Superlim
  • 10 skruer og skruemaskine
  • Målebånd og blyant

Sådan gør du:

  1. Mål hvor bred din seng er og overvej, hvor bredt du vil have gærdet. Vi valgte 160 cm, hvilket er samme bredde som vores seng.
  2. Derefter overvej, om du vil have det til at svæve over sengen eller gå fra sengens hovedgærde og op. Første løsning er meget dekorativ – men ikke så funktionel som hovedgærde, så vi valgte det sidste. Vi endte med mål på 160 cm x 63 cm. Vi har også valgt at afstive rammen midt på med et ekstra stykke liste.
  3. Da vi brugte nogle gamle gran-lægter, vi havde liggende, skulle vores lister lige høvles først. Vores lister er 3,5 cm bred x 2,5 cm høj. Vi var nervøse for, at lave rammen for spinkel, da vi så ikke ville kunne spænde gjorden stramt, så vi tog lige en ekstra centimeter på tykkelsen. Det give større komfort at sidde op af.
  4. SÅ skulle listerne sættes sammen. Vi har skåret vores “i smig” via en “skærekasse“. Da samlingen er synlig synes vi, at det ville være pænest. Så limede vi dem først og gav dem derefter skruer – to skruer for hvert hjørne. Vi har desuden sat en “afstiver” på på midten, som dog ikke er synlig pga. et gjordbånd.
  5. Mens limen tørrede klippede vi gjorden til. Vi har valgt at vikle gjorden hele vejen rundt om listen, da vi tænkte, det ville se pæneste ud – men det tager lidt ekstra gjord (se billede). Vi har i alt 7 “bånd” på langs og 17 på tværs.
  6. I forhold til afstanden imellem båndene kan man vælge at flette dem helt tæt eller med huller – vi valgt huller, da vi synes, det er pænest. Afstanden mellem båndene skal dog være den samme på langs og højkant. Vi havde 1,2 cm Vær desuden opmærksom på, at du sagtens kan have mere “luft” langs rammen. Ellers kan det være svært at få til at gå op. HUSK at vælge et ulige antal bånd på højkant, så du kan få dækket din afstiver i midten. BEMÆRK: vi målte gjorden til 7,2 cm – på trods af, at de opgiver den til 7 cm på hjemmesiden! Det har faktisk stor betydning – så tjek lige din gjord, når du får den hjem.
  7. Så er det ellers bare at flette og klipse! Det kan være en god idé, at få en med muskler til at stramme især de 7 bånd på langs, da det er dem, der primært sikre god siddekomfort!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem is med kun fire ingredienser