Nem og krydret ølkage

#TourDeTyskland Vol 1: Harzen – ikke kun for pensionister

Harzen rummer et væld af lune skovsøer, fine gåture til alle ambitionsniveauer og ikke mindst meget hyggelige byer, hvor du kan spise dig mæt og få skummende tysk bryg for ingen penge.

Har du et crush på stille skovsøer, vilde orkideer, hike, konditorkager og bindingsværk-spisesteder med SU-venlige priser? Så er Harzen din næste date. Hvis du har googlet dette indlæg frem, så ved du det nok allerede – for bare det at google Harzen betyder, at du om ikke andet har en mistanke om, at den tyske naturpark kan mere end at tiltrække gråhårede trænings-dragt-klædte turister.

Min kæreste D og jeg har været i Harzen to gange, og begge gange har været en succes. Især hvis du er på udkig efter afslapning og genopladning i naturen. Her kommer vores tips til seværdigheder og udflugter og to fænomenale campingpladser som btw også har hytte-udlejning – og er velegnede både til familier og outdoor-elskere.

KULTUR

🏠 Goslar: IG-idyl for alle pengenen

Er du til skummende tysk øl, gode pølser og opdagelsesrejse udi en UNESCO-fredet bymidte, der får Morten Korch-idyl til at blegne? Så er Goslar lige dig. Harzens bankende hjerte er indbegrebet af tysk hygge. Lad være med at gå målrettet – det her er ikke endnu en storby, hvor du skal nå at vinge x antal punkter af på to-do’en. Prøv i stedet at fare vild – det er der, du for alvor finder de fine små baggårde beklædt med stokroser, åer, der slynger sig igennem byen og små bænke, hvor malingen skaller af på den helt rigtige måde.

🏔 Hike: Bloksbjerg – vilde orkideer og vandløb: Jep hekse flyver til Blocksbjerg på Valborgsaften – well turen dertil er også virkelig pæn på gåben og fuld med sommerfugle, vandløb og udsigtspunkter. Udstyret med kaffe på termokanden og Daim tog D og jeg en let rute på 8 kilometer direkte fra vores campingplads til den 1141 meter høje top, som på tysk kaldes Brocken – det meste af turen havde vi det hele for os selv. Selve toppen er et paradis for børnefamilier – vi andre er mest glade for at de sælger softice, for der går lidt cirkus i den. Men turen er yndig, og der er masser af ruter for ethvert ambitionsniveau, som du blandt andet kan se her. Føler du for en Harry-Potter oplevede i stedet for at gå, kan du tage et gammelt damplokomotiv. Se mere her.

⛰Hike: Hexestigen: Harzen er perfekt til gåture, for naturfolk, der ikke er til det total jeg-skal-være-ved-at-dø-naturliv aka. der er masser at se – og du skal ikke arbejde alt for hårdt, for at komme til det. D og jeg gik en del af “Hekse-stien”, som er en 100 kilometer rute, som du kan “plukke” udsnit af. Vi var også forbi Rabenklippen – et flot udsigtspunkt 555 meter over havets overflade. Eller det havde det været, hvis ikke vejret havde været virkelig dårligt, da vi var forbi.

FOOD:

🍰 KAGE, KAGE, kål og schnitzel: Det der med skandinaviske små stykker-kage anrettet så du næsten ikke kan se dem på tallerkenen – sådan gør de ikke i Tyskland. Generelt. Så gå ombord i deres kage folkens! Både hos lokale bagerier OG på cafeer. Og til priser på 5 euro kan vi alle være med. Igen er Goslar leverinsdygtig – men selv den lokale Edika har ofte deres egen bagerafdeling. Her snakker vi altså ikke Føtex-bake-off men fineste tærter med masser af årstidens frugter.

Og selvom deres kulinariske tilbud måske ikke er så instagram-venlige, så er de til gengæld budgetvenlige. Er du ikke så eventyrlysten, så gå ombord i en schnitzel, fritter og en stor weissbier. Er du mere modig, så kast dig over nogle af deres velsmagende hjemmelavede pølser med syrlig kål! It is amazing. Og du slipper med 16 Euro per næse ish.

LOGISTIK

Campingpladser: Generelt er det dejlige ved camping i Tyskland, at der er styr på sagerne. Rent, pænt, styr på faciliteterne – der er sågar bad til din hund! Første gang, vi var afsted boede vi på Camping Kreuzeck. Deres hjemmeside ligner muligvis et levn fra 1990’erne,  men pladsen ligger ned til en skovsø, for foden af Blocksbjerg og tæt på Goslar! Total perfekt, virkelig fine pladser, dejlig lun og lavvandet sø, hvor du kan leje SUP’er, OG du kan bestille friske rundstykker hver morgen. Trænger du til snitzel og øl kan pladsens spisested også klare det. Dog kan du ikke komme helt ned til vandet at ligge, da de pladser bruges til små hytter. Prisen er mellem 18 og 23 Euro per nat per telt/campingvogn/van i højsæsonen – og I skal booke på forhånd, ellers er pladserne væk.

Er du til at ligge direkte på kanten af en sø så book Camping Prahljust. Igen – ren plads, gode faciliteter og optimale mountainbike og hike-muligheder lige udenfor døren – pladsen ligger nemlige lige på kanten af Hexestien. Der er desuden en lille indendørs pool og sauna, så en regnfuld dag kan blive brugt lidt mere optimalt.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem og krydret ølkage