Nem og krydret ølkage
Lad dig ikke narre af det rugbrøds-agtige udtryk. Denne krydrede ølkage er en stjerne på et november-kaffe-bord! Og så hurtig at lave, at den er perfekt til panik-gæster!
Som gravid får man de mærkeligste cravings. Det fik mig forleden til at støve en gammel opskrift af helt tilbage fra folkeskolen (se de autentiske stavefejl) indhentet fra min mors barndomsveninde, der i verdens mindste by: Tørringhuse. Den er super nem, dejlig krydret – og god i flere dage. Og lad dig ikke overraske af det lidt kedelige udtryk – den har masser af varme og smag. Og så må du tilsætte al den tandsmør, du lyster! ENJOY
Du skal bruge:
500 g brun farin
330 cl øl – gerne mørk eller hvidtøl
500 g mel
1 ts kanel
1 ts natron
1 ts nelliker
Sådan gør du:
- Varm ovnen op til 185 grader.
- Brun farin og øl blandes i en skål eller røremaskine. Nænsomt.
- Sigt melet i og derefter de andre ingredienser. Hvis du bruger røremaskine, så gør det ved lav hastighed.
- Beklæd en rugbrødsform med bagepapir og spray/smør den evt. med smør.
- Bag kagen midt i ovnen på en rist i 1 time og 15 minutter
- Vend kagen ud af formen mens den er varm og tag papiret af – det kan være svært efterfølgende
- Spises med rigeligt smør! Og opbevares i en plasticpose. Blive bare bedre efter et par dage.
Ingen kommentarer endnu