Nem hyldeblomst-saft! Den ultimative opskrift
Jeg har nu i tre år forsøgt mig med hyldeblomst-saft.. det er altid blevet drikkevenligt, men jeg har haft svært ved at ramme den rigtige balance mellem sød og syrligt! Jeg er mere til en frisk saft end til en sød – og i år er det faktisk lykkedes mig at finde den rigtige balance. Men som altid skal du selvfølgelig selv sage til, om min “rigtige blanding” i forhold til dine smagsløg.
Når ikke vælger at komme hele citronskiver i min saft, så er det fordi, jeg ofte har oplevet, at det kan give en bi-smag, der ikke er så god. Jeg har læst mig frem til, at det faktisk er det hvide skræl på citronerne, som gør det. Så derfor har jeg fundet en måde hvorpå, jeg kan udelade det af denne opskrift 🙂
Du skal bruge (til cirka 2 liter)
50 hyldeblomst skærme aka. blomsterhoveder
6 øko-citroner (skrællen og saften)
800 g sukker
2 liter vand
Sådan gør du
- Ryst hyldeblomsterne godt, så du får de fleste smådyr og døde blande af.
- Kom vand og sukker i en stor gryde.
- Klip såvidt muligt alle stænglerne af hyldeblomsterne – og klip dem direkte ned i gryden. Du skal ikke stå og “nulre” med det – bare klip dem groft af, men du skal ikke have hele stænglen med.
- Riv skrællen af citronerne og pres saften af dem efterfølgende og kom det i gryden.
- Fyr op for varmen og giv det 5 minutter, hvor det koger. Smag til undervejs
- Lad det køle af og stil gryden i køleskabet – gerne i to dage.
- Hæld væsken igennem et hviskestykke for at få blomster mv. af… og ja hviskestykke er 1000 gange bedre end et kaffefilter. Jeg har prøvet 😉 So don’t do it!
Ingen kommentarer endnu