En nytårstradition: kære mig anno december 2020

Sundere chokoladepålæg

I forbindelse med, at jeg har fået konstateret Colitis Ulcerosa aka. blødende tyktarmsbetændelse (ja det lyder bare piv lækkert right 😑), er jeg blevet anbefalet at spise antiinflammatorisk. Det betyder helt kort: sundere, mere grønt og fisk – heldigvis ikke så meget fy-fy, hvilket jeg er fan af! Som introduktion til konceptet har jeg læst bogen “21 nye helbredende dage med antiinflammatorisk kost” af ernæringsterapeut Louise Bruun og læge Jerk W. Langer. Her er både eksempler på folk, der har fået det bedre, en introduktion til teorien bag og en række opskrifter. I forhold til sidstnævnte har jeg prøvet en række af dem nu. Jeg er især fan af  basis-opskrifterne som fx deres valnødboller, hassel-nødde-latte, smoothiebowls og chiagrød.

Et sødt indspark

Det, jeg dog virkelig har brug for, er et sundere mellemmåltid aka noget sødt, når sukkertrangen melder sig! For det er der, jeg går i slikskabet!! Her har “21 dage” et godt bud, som jeg har afprøvet! Jeg har dog tilføjet et par ændringer, der gør den lidt mere lækker (konsistens og smag) efter min mening 🙂

OG det gode ved den her opskrift er desuden, at smørepålægget faktisk kan trilles til kugler og rulles i kokos, hvis du har lyst til en anden form for snack end smørrepålægget.

Du skal bruge:

  • 2 spiseske kokosolie (kan udelades men smager så godt og gør det mere smørbart)
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g mandler
  • 100 g friske dadler (de tørrer gør masse mere tør… sjovt nok)
  • 1 dl vand
  • 4 ss kakao

Sådan gør du:

  1. Rist mandler og hasselnødder let på panden og hak dem let efterfølgende
  2. Bland alle ingredienserne sammen og blend til massen er ensartet. Find evt din egen “favorit-konsistens”. Jeg holder den lidt “fast” i det, så jeg kan rulle den til kugler.

Pålægget kan holde sig cirka 1 1/2 uge i køleskabet… og ja det KAN også spises direkte med en ske, hvis man er virkelig sukkertrængende 🤩

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En nytårstradition: kære mig anno december 2020