Peanutexpressen makeover 2,0

#TourDeTyskland Vol 3: Badeidyl, byfest og brølende vandmasser

Byfest, pink kloster, badeture i turkisblåt vand, cykeludflugter og storslået vandfaldoplevelse. Selvom vi kun strejfede dele af Bodensøens nordlige flanke, får området vores varmeste anbefalinger både som familieferie og som par på tur. 

Blanke træskibe med hvide sejl som vugger på solbeskinnet vand, plaskende børn på pastelfarvede badedyr og smilende cykelister. Vores besøg ved Bodensøen føltes som opdagelsen med en hemmelig sydlig perle, som uden vaklen kan konkurrere med Gardasøens populære fortrin. Udover at være placeret, at du kan lave smutture til Østrig og Schweiz, så har området en afslappet charme, som gør at du kommer ned i gear – hvilket vel er det, ferie handler om.

I fem dage kørte vi langs Bodensøens nordlige bred med ophold i Uhldingen-Mühlhofen udenfor Friderichshafen og Lindau. Området har masser af oplevelser og kan snildt være destinationen for to ugers ferie. For os var Bodesøen dog første touchpoint på “Alpenstrasse“, som er en panoramisk rejse igennem de sydtyske Alpers storslåede natur.

Nedenfor finder du som altid vores anbefalinger til gode oplevelser – både når det kommer til kultur, IG-venlige spots og logistik.

KULTUR:

⛵️ Lindau på cykel: Byen Lindau ligger og putter sig i bunden af Bodensøen med udsigt til Østrigs sneklædte bjerge. Selve hjertet af byen er en ø, der er forbundet med fastlandet via en bro – du kan derfor få en virkelig fin oplevelse, hvis du besøger byen på cykel (og så undgår du også trafikken). Efter at have besøgt ikke så få tyske byer på vores #TourDeTyskland har vi set bindingsværkshuse nok for en livstid. Det, der for os gjorde Lindau speciel fin for os var havneområdet – komplet med streetfood-lounge-agtige trasser, friluftsbad og mere posh cafeer. Efter en svedig udflugt og shopping i byens snoede gader – hvor vi kom forbi det historiske rådhus – endte vi ved byens havn. Denne er inddæmmet af en promenade med tilhørende majestætisk fyrtårn, som hilser den ene hvide yacht efter den anden velkommen. Her fik vi os en isdessert – hvilket næsten formåede at køle os af. For at få den sidste nedkøling med, hoppede vi i vandet i det lokale friluftsbad, tog en lur i skyggen inden vi kørte videre i #peanutexpressen.

✈️ Friderichshafen og zeppeliner – dyr men unik fornøjelse: En ting, jeg fortryder, at vi ikke brugte penge på, var en tur med zeppeliner, som er varemærket for byen Friederichshaften. Sidstnævnte var under 2. Verdenskrig hovedsæde for tyskernes zeppeliner-aktiviteter. Det betyder, at der i dag er et stort museum, som fortæller om det kapitel af krigen. Samtidig er der daglige ture over søen med luftskib. Prisen for turene starter dog ved 1800 kr per mand – og Dennis og jeg blev nærige – som de jyder, vi er, hvilket jeg fortryder i skrivende stund. Men hvis du skal afsted, så overvej det. Du kan læse mere, booke og finde priser her.

💧Europas største vandfald: Rheinfall – våd IG-mulighed: Et par timers køretur fra toppen af Bodensøen finder du Rheinfall. Her falder Rheinens vand hele 23 meter ned langs en 150 meter bred kant – hvilket gør det til Europas største vandfald. Der er flere muligheder for at komme helt tæt på skumsprøjtet. For det første er der etableret et super sti-system, hvorfra du kan betragte de frådende vandmasser fra alle vinkler. Du kan dog også komme helt tæt på, og tage en bådtur. Området omkring vandfaldet er desuden overstrøet med museer og cafeer.. Et tip: priser på alt fra benzin til is er schweiziske – så tank op inden du rammer grænsen og medbring evt. egen frokost. Læs mere om området og book billet eller tur her.

🏰 PINK kloster med smukkeste udsigt: Kun en kilometer fra vores campingplads (se link nedenfor), lå dette smukke kloster Zisterzienser-Priorat Kloster. Den lyserøde og hvide profil på klosteret mod den blå himmel er SÅ fint – kun overgået af det overdådige indre i klosterkirken. Sidst men ikke mindst er klosteret placeret højt hævet over søen med udsigt til vinmarker.

🎆 Byfest: Nogle gange er du bare heldig – og det var vi, da vi valgte at overnatte udenfor. Det viste sig nemlig, at der var byfest netop den aften. Byen blev derfor rullet ind i farvede lyskæder, fyrværkeri, marked, solnedgangs-bådture på søen og ikke mindst lokal øl og kulinariske lækkerier i lange baner. Generelt er det en god ide at undersøge, når du kører ind i et område, om der er en byfest under opsejling.

LOGISTIK:

🚲 Cykler for the win: har du cykel med ligger området omkring Bodensøen for dine fødder – og du kan komme helt tæt på vandkanten, for der er fine cykelstier alle steder. Desuden er cykler en fordel, fordi du kan køre direkte op til seværdighederne eller ind til byen uden at tænke på parkering OG du kan få mere end et glas vin eller øl, når du er afsted. Lang de fleste campingpladser lejer dem desuden ud – så overvej  det.

⛺️Campingpladser: Første råd – book på forhånd (dagen før er nok) eller  kom tidligt om morgenen. Da jeg forsøgte at ringe rundt for at få en plads på en campingplads klokken 16.00 ringede de af mig i telefonen. Vi endte dog med at tilbringe natten på en smuk plads udenfor Friedershaften med udsigt til vinmarker og solnedgang (kun tilgængelig for folk i camper). Næste dag kom vi dog til Camping Birnau udenfor Uhldingen-Mühlhofen, hvilket var var en dejlig plads med adgang til søen, gode badefaciliteter og ikke mindst en virkelig god restaurant på pladsen.

Bodensøen by night

En badenymfe ved Bodensøen (eller noget)

Et forsøg på at fange Europas største vandfald.

Pink kloster lige udenfor vores campingplads

Overnatning på random – men utrolig fin – lille resteplads.

Svedige typer i Lindau – lige inden isdessert!

Det berømte fyrtårn i Lindau.

Farverne skuffer aldrig i tyske byer!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Peanutexpressen makeover 2,0